Постинг
31.01.2023 12:53 -
Когато той не обича МУСАКА
Сигурно много често сте чували за теста, в който се пробва дали една жена може да сготви мусаката и ако може, то значи става за съпруга :)
Еми на мен ми се случи следното - бях се специализирала в проготвянето на мусака, но се оказа, че мъжа с който заживях въобще не обича това ястие. ШОК!
Тогава потърсих алтернатива и я намерих в следната рецепта:
КАРТОФЕН ПАЙ
Продуктите, които ви трябват са:
- картофи около 1 - 1,5 кг. ( може и повече, ако прецените)
- кайма 500-600 гр.
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- кашкавал ( по желание )
- 2-3 домата
- сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и други подпавки на вкус
Приготвяне:
Картофите се сваряват и намачкват с малко сол и подправки по ваш вкус, като в сместа може да добавите настърган кашкавал. После си правим сместа от каймата като първо нарязваме лука и чесъна и ги задушаваме с малко мазнина, като омекнат добавяме каймата и подправките - сол, черен пипер, червен пипер и чубрица на вкус, добавяме вода и задушаваме до готовност, може да се добави 1 с.л. доматено пюре. Когато сместта е готова разстиламе в дълбоко ейнско стъкло част от намачканите картофи, изсипваме сместта от каймата и покриваме с останалата част от картофите. Отгоре нарязваме домат на кръгчета и слагаме да се пече.
Много е важно да се сложи съда в студена фурна, за да избегнем спукване на ейнското стъкло.
Ей това ястие беше одобрено вкъщи вече и никога не остава накрая :)
Еми на мен ми се случи следното - бях се специализирала в проготвянето на мусака, но се оказа, че мъжа с който заживях въобще не обича това ястие. ШОК!
Тогава потърсих алтернатива и я намерих в следната рецепта:
КАРТОФЕН ПАЙ
Продуктите, които ви трябват са:
- картофи около 1 - 1,5 кг. ( може и повече, ако прецените)
- кайма 500-600 гр.
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- кашкавал ( по желание )
- 2-3 домата
- сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и други подпавки на вкус
Приготвяне:
Картофите се сваряват и намачкват с малко сол и подправки по ваш вкус, като в сместа може да добавите настърган кашкавал. После си правим сместа от каймата като първо нарязваме лука и чесъна и ги задушаваме с малко мазнина, като омекнат добавяме каймата и подправките - сол, черен пипер, червен пипер и чубрица на вкус, добавяме вода и задушаваме до готовност, може да се добави 1 с.л. доматено пюре. Когато сместта е готова разстиламе в дълбоко ейнско стъкло част от намачканите картофи, изсипваме сместта от каймата и покриваме с останалата част от картофите. Отгоре нарязваме домат на кръгчета и слагаме да се пече.
Много е важно да се сложи съда в студена фурна, за да избегнем спукване на ейнското стъкло.
Ей това ястие беше одобрено вкъщи вече и никога не остава накрая :)